top of page
home

Gijs van Rhijn &

Japke Hartog & Ronald Jonker

Peter en de wolf

klassieke sprookje als swingende familievoorstelling

Van opa mag Peter absoluut niet door het tuinhekje naar buiten. Veel te gevaarlijk. Maar Peter is nieuwsgierig en gaat toch het weiland in. Daar staat hem een spannend avontuur te wachten.

 

Vertelkunstenaar Gijs van Rhijn, bassist Ronald Jonker en pianiste Japke Hartog frissen het alom geliefde sprookje van Prokofjev uit 1936 op en vullen het aan met nieuwe kinder-kleinkunstliedjes. Swingende liedjes die op speelse wijze het landschap beschrijven, dromerige liedjes om heerlijk op te doezelen en dommelen; stuk voor stuk brengen ze het vogeltje, de eend, de kat, de wolf, opa en natuurlijk de heldhaftige Peter opnieuw tot leven in deze swingende familievoorstelling.

Over de makers:

Gijs van Rhijn won in 2011 het Leids Cabaret Festival.  De jury hing aan zijn lippen vanwege zijn sterke mimiek en dynamiek in zijn verhalen. Mede door zijn jarenlange ervaring in het onderwijs weet hij kinderen moeiteloos mee te krijgen naar de mooiste sprookjeswerelden. 

Japke Hartog is een veelzijdig en bevlogen zangeres en pianiste. Als muzikaal-leidster is ze al lang betrokken bij projecten met kinderen en jongeren.

 

Ronald Jonker is een gepassioneerd muzikant, erg betrokken bij alles wat hij doet, hij speelde in diverse bands en is basgitaarleraar voor groot en klein.

video
sfeerimpressie

peter en de wolf

op soundcloud

muziek
pers
Peter en de wolf in de gooi en eemlander

peter en de wolf in de gooi- en eemlander

bottom of page