Bureau Van Dam

020-2216291

info@bureauvandam.nl

Leidsestraat 74-1

1017 PD Amsterdam

 
 

Paulien Cornelisse

Om mij moverende redenen

Genre: Cabaret

Speelperiode: 18/19, gehele seizoen

Regie: Thomas van Luyn

Paulien Cornelisse won de Neerlands Hoop Prijs voor haar cabaretvoorstelling ‘Dagbraken’, en werd genomineerd voor de Poelifinario voor ‘Maar ondertussen’. Verder is ze schrijfster van de bestsellers ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’, ‘En dan nog iets’, en ‘De verwarde cavia’. 

Wat is er aan de hand met mensen die te hard ‘eh’ zeggen? Waar zit de 'meelulspier'? En hoe zit het met het gevoelsleven van een korstmos? 

 

In haar vierde voorstelling, ‘Om mij moverende redenen’, zal Paulien in detail naar de onbegrijpelijkheden van het leven gaan kijken. Over wat je kunt zien maar niet wilt zien. Over wat je wilt begrijpen maar niet kunt begrijpen. Over wanneer je gaat bewegen, en waarom.

De pers over Om mij moverende redenen:
“In haar nieuwe show 'Om mij moverende redenen' laat Cornelisse als vanouds haar prettig gekantelde blik vallen op alledaagse onbenulligheden die in haar universum grote proporties kunnen aannemen. (...) Hilarische anekdotes levert dat op.”
 ★★★★ Trouw

''Het wordt allemaal overtuigend gebracht door de 41-jarige Cornelisse, die inmiddels als een bedreven, energiek, vertellend standupcomedian op het toneel staat en zelfs nog enkele bijzondere imitaties weggeeft, zoals een memorabele van een levensmoe koffiezetapparaat.'' 
- ★★★★ De Volkskrant