top of page

Ursul de Geer is toneelregisseur en presentator en beschikbaar als dagvoorzitter en interviewer

Tijdens zijn studie economie en andragologie werd duidelijk dat zijn hart naar het toneel uitging. Na jaren werkzaam te zijn geweest in het theatervak als acteur en regisseur vond hij een nieuwe uitdaging in het maken van televisie. Hij begon zijn televisiecarrière met de talkshow Ursul de Geer, maakte het beroemd en berucht geworden ‘t Is hier fantásties en het indrukwekkende programma Voor niets gaat de zon op.

 

14 jaar geleden keerde hij terug naar zijn oude vak; toneelregisseur.

 

Hoogtepunten uit zijn toneelwerk: De Máraitrilogie, drie toneelstukken bewerkt op basis van drie romans van de Hongaarse schrijver Sándor Márai: Gloed (won de Toneelpublieksprijs) Kentering van een huwelijk en De Gravin van Parma. Grand Hotel (zijn eerste musicalregie) en De Aanslag, naar de roman van Harry Mulisch.

 

Ursul speelt zelf ook, zijn literaire toneelsolo’s Bekentenissen en ook Nachttrein naar Lissabon krijgen een vervolg met Liever ongelukkig met parels dan zonder, waarin heer Geer zijn familiegeschiedenis analyseert.

 

Ursul de Geer treedt ook op als dagvoorzitter en presentator op congressen en symposia. Hij is een goede discussieleider en kan daarnaast voor bijeenkomsten en evenementen een talkshow op maat maken.

Meer Ursul:

  • Facebook - Black Circle
bottom of page