Mascha van Nieuwkerk 

& Jeff Heijne

flamencogitaar            cello

Met haar vrije, energieke speelstijl, waarin ritme en improvisatie een grote rol spelen, behoort de jonge celliste Mascha van Nieuwkerk (28) tot een nieuwe generatie muzikanten die met hun instrument in de hand muzikale barrières doorbreken en de klassieke muziek verrijken met invloeden uit andere genres en culturen.

Als een van de oprichters van Fuse, de vaste huisband van het tv-programma Podium Witteman, viel ze op eigenzinnige bewerkingen van stukken uit het klassieke, folk en jazz repertoire en met spraakmakende tv-optredens zoals haar haar intieme instrumentale versie van het lied ‘Trois beaux Oiseau du Paradis’ van Ravel na de aanslag op de Bataclan in Parijs, haar vertolking van de beroemde cello solo uit het tweede piano concert van Brahms en haar samenwerkingen met Reinbert de Leeuw en componist Gabriel Prokofiev.

Tijdens dit bijzondere concert vormt Mascha een nieuwe combinatie met flamenco-gitarist Jeff Heijne. Mascha en Jeff hebben elkaar nog niet zo lang geleden ontmoet en afgelopen zomer is 'een nieuwe liefde opgebloeid'.

Om deze liefde kracht bij te zetten, hebben ze samen meteen een cd uitgebracht. Ze spelen composities van o.a. Bartok, De Falla, Tsinsadze, Martinu en Pärt, die met eigen stukken en persoonlijke verhalen met elkaar worden verbonden.

 

vrij spel

mascha en jeff bij de muziekfabriek op npo radio 4

Bureau Van Dam

Sorry, wij zijn op het moment telefonisch niet bereikbaar. 

U kunt mailen naar:

info@bureauvandam.nl