Meer Marian:

  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Marian Mudder is actrice, schrijfster, coach. Ze geeft lezingen over emotionele duurzaamheid en treedt op als dagvoorzitter op congressen en symposia.

 

Marian studeerde aan de Toneelafdeling van het Conservatorium in Antwerpen in Maastricht en aan de Schrijversvakschool in Amsterdam. Ze begon haar carrière onder de bezielende leiding van toneelregisseur Koos Terpstra en heeft een aantal jaren intensief met hem samen gewerkt. Ze brak door bij het grote publiek met de rol van Nathalie Tellegen in Vrouwenvleugel. Een andere rol die haar op televisie faam bezorgde, was die van Vera Prins in de serie Baantjer. Daarnaast heeft ze in talloze televisie producties gespeeld w.o. Westenwind, IC, Goede daden bij daglicht, Voetbalvrouwen, Verborgen gebreken en Flikken Maastricht.

In het theater had ze de hoofdrol naast John Kraaijkamp Sr. In Gouwe Handjes, een stuk van Haye van der Heijden. Daarna volgde de voorstelling Mama, een komedie over het moederschap en speelde ze samen met Kees Hulst in de succesvolle voorstelling Mensenkinderen.

De afgelopen jaren heeft ze zich naast het acteren ontwikkeld tot schrijfster. Haar levenslange liefde voor schrijven en haar belangstelling voor psychologie hebben haar aangezet tot het schrijven van romans waarin relaties centraal staan. Haar werk kenmerkt zich door haar feilloze gevoel voor pijnlijke situaties, haar fascinatie voor het menselijk onvermogen en vooral haar humor. Tot nu toe heeft ze vier romans op naar naam staan, Geluksblind, De perfecte minnares en Volgende keer bij ons en de thriller ‘Opium’.

Haar laatste boek Sofasessies, hoe therapie mij niet heeft geholpen en vooral waarom niet verscheen in mei 2017 en is, zoals ze het zelf noemt, een doe-er-je-voordeel-mee-boek. Hierin doet Marian openhartig, persoonlijk en humoristisch verslag van haar zoektocht in therapieland.

Tijdens het schrijven van het boek voelde Marian dat ze met haar de planken op wilde. Samen met goede vriend en regisseur Koos Terpstra bewerkte ze het boek tot de theatervoorstelling waarmee ze twee jaar lang in de theaters te zien was.

Lezingen en workshops 

Verbeter de geluksbedrading van je brein

 

Marian treedt op als spreker en geeft trainingen en cursussen voor particulieren, bedrijven en instellingen. Vanuit haar rol als coach, en mindfulnesstrainer en spreker leert Marian op een ontspannen, toegankelijk, nuchtere en humorvolle manier mensen de sleutel naar een bewuster en gelukkiger leven te vinden. Ze is ervaringsdeskundige op het gebeid van veranderingsprocessen en bespreekt tijdens haar lezingen het thema ‘transformatie.’ Met veel humor laat ze het publiek nadenken over de processen die de mens doormaakt als we een verandering of een transformatie ondergaan. 

 

Waarom gaan we altijd met onszelf in discussie? Waarom breken we onszelf altijd af bij alles wat we doen? Waarom blijven we malen we de hele dag? Waarom hebben we geen stemmetje in ons hoofd dat ons vertelt dat we iets goed hebben gedaan?

 

Marian Mudder laat zien en ervaren dat je in staat bent je brein te optimaliseren. Het mooie van onze hersenen is dat ze veranderbaar zijn, ook wel neuroplasticiteit genoemd. Marian gaat in op de werking van het brein en de invloed die je daar zelf op hebt. Met de juiste hersentraining zul je in staat zijn de geluksbedrading in je hersenen te verbeteren, waardoor je minder stress ervaart, je bewustzijn verhoogt, je gevoelens en je emoties beter leert beheersen en reguleren. In plaats van dat je geleefd wordt door je brein, krijg je de macht over je brein waardoor je meer geluk en welzijn zult ervaren. Zowel in je werk als in je privéleven, en waarmee je de sleutel naar je eigen transformatie in handen hebt.              

 

Overigens is Marian zelf het beste voorbeeld van zo’n transformatie. Jarenlang had ze last van angsten en depressies. Ze is auteur van het boek: Sofasessies, hoe therapie mij niet geholpen heeft en vooral waarom niet. Ze werd ze gedreven door een verlangen naar succes, beter, groter en meer tot de stekker eruit werd getrokken door een zware crisis. Ze besloot ‘een sabbatical’ van haar hoofd te nemen en wat volgde was een diepgaand bewustwordings- en helingsproces. Ze ging van hoofd naar hart, van reactief naar proactief en werd de persoon die ze altijd had willen zijn: Vriendelijk, inspirerend en vooral onbevreesd.

Bureau Van Dam

Sorry, wij zijn op het moment telefonisch niet bereikbaar. 

U kunt mailen naar:

info@bureauvandam.nl