top of page

Hasna El Maroudi

is journalist, columnist, programmamaker en presentator.

 


Hasna is co-founder van het feministische platform Magazine Lilith. Ze werkt o.m. voor De Volkskrant, De Correspondent en NPO Radio 1. Ook is ze het presentatiegezicht van de Vers Beton Live show. 
Hasna’s werk is o.m. gepubliceerd in NRC Handelsblad, Trouw, The Huffington Post en Der Spiegel. 

Hasna is benoemd tot commissielid in de commissie Debat& Reflectie in de Raad voor Cultuur ten behoeve van de BiS 2021-2024.

Daarnaast geeft Hasna workshops intersectioneel schrijven en inclusiviteit- en diversiteitstrainingen in samenwerking met Lilith Magazine.  Lees hieronder meer over deze workshops.

Meer Hasna:

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Workshop

Intersectioneel schrijven

We leven in een wereld vol verschillende mensen die allemaal weer verschillende dromen, verlangens, angsten, worstelingen en geluksmomenten kennen. De werelden waarover we lezen zijn minder divers. De meeste (Nederlandse) boeken gaan ofwel over opgroeien in de polder of over witte mannen met een midlife-crisis. Als er al een ander perspectief is, dan is dat vaak een stereotype: de Migrant, de Moslim, de Vrouw.

Nu zijn stereotyperingen handig in gebruik, omdat iedereen ze herkent. Tegelijkertijd zijn ze ook weinig creatief. Door gebruik te maken van stereotyperingen ontkennen schrijvers bovendien dat ieder wezen multidimensionaal is. Dat ieder mens een individu is, inclusief eigen ervaringen. Wanneer je wordt gereduceerd tot je geslacht, je kleur, je religie of je seksuele voorkeur, dan worden al die andere onderdelen die jou maken tot wie je bent, ontkent.

Onder begeleiding van Hasna El Maroudi probeer je antwoord te krijgen op de volgende vragen: hoe creëer je een personage dat een andere belevingswereld heeft dan jij? Hoe herken je stereotypen en hoe voorkom je het gebruik daarvan?

Diversiteit- inclusiviteitstrainingen

Meer info volgt.

workshops
bottom of page