top of page

Hans Smit is journalist en presentator en beschikbaar als dagvoorzitter en voice over. Tevens geeft hij mediatrainingen. 

 

Vanaf 1991 is Hans betrokken geweest bij verschillende nieuws- en cultuurprogramma’s op radio en tv.  In de jaren ’90 was hij een van de gezichten van het Jeugdjournaal en in 2003 en 2004 presenteerde hij het NOS journaal.  Als radiopresentator was Hans onder ander te horen op Radio 2, in het programma ‘Ontbijtradio’ en op Radio 4 bij ‘Opium Op Vier’ en ‘De Klassieken’. 

 

Vanaf 2014 brengt hij voor Radio 4 verslag uit vanaf grote culturele evenementen zoals het Holland Festival en Oerol. Ook is hij als invalpresentator een van de vertrouwde geluiden op Radio 4: regelmatig presenteert hij muzikale en journalistieke programma’s als ‘De Ochtend van Vier’, ‘NTR Podium’ en ‘Passaggio’.

 

Daarnaast is hij sinds eind 2015 theater- en jeugdliteratuurrecensent voor Het Parool en schrijft hij voor Theaterkrant.nl over toneel en muziektheater.

 

Als presentator is Hans veelvuldig actief op culturele manifestaties, congressen en symposia. Organisaties weten hem te vinden vanwege zijn grote inhoudelijke kennis op het gebied van kunst en cultuur.

li

Meer Hans:

  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
bottom of page