top of page
  • Facebook - Black Circle

Gijs van Rhijn is theatermaker en muziekdocent.

Gijs won in 2011 het VARA Leids Cabaret festival."Gijs is een goed verhalenverteller en wint de zaal voor zich met dynamiek, mimiek en scherpe schakels", aldus de jury.

 

In seizoen 2017/2018 speelt Gijs samen met Ronald Jonker (bassist) en Japke Hartog (pianiste) de muzikale kindervoorstelling Peter en de wolf. Het originele muziekstuk van Prokofjev wordt aangevuld met speciaal voor deze voorstelling nieuw geschreven liedjes. 

In zijn avondvullende cabaretvoorstelling Fendt (2012/2013) vertelde Gijs over de Fendt trekker, de geur van rode dieselolie vermengt met vers geperst hooi en de romantiek van de ietwat penetrante geur van kippenstront, een uitgezakte koeienuier en de ‘boer met weinig woorden’.

 

Gijs is geboren op het platteland. Toen hij naar het conservatorium ging is hij verhuisd naar de stad. Hij is daar nu ook leraar op een middelbare school en dat is niet altijd een even makkelijk beroep, maar in zijn puberleerlingen ziet hij ook vooral de onbevangenheid en openheid en dat maakt op hem een even ontwapenende indruk als het platteland.

 

"Gijs is een podiumpersonality met een energieke, open en ontwapenende uitstraling. Zijn voorstellingen zijn toegankelijk, grappig, muzikaal en ontroerend. Hij heeft de lach aan een touwtje. Legt het publiek in de luren met kwikzilverachtige schijnbewegingen. Dreigt met schuddebuik slapstick, om vervolgens snoeihard uit te halen met intelligente theaterliedjes." (Dagblad De Pers).

bottom of page