Bureau Van Dam

020-2216291

info@bureauvandam.nl

Leidsestraat 74-1

1017 PD Amsterdam

Bureau Sport

 
 

Dorine Wiersma 

Gaan we katten?

Genre: Kleinkunst

Speelperiode: 18/19, gehele seizoen

Regie: Pieter Tiddens

‘Een beukpartij op hoog muzikaal en literair niveau’ en ‘een zalig programma’. De recensie van De Theaterkrant is duidelijk: ook het vijfde cabaretprogramma van Dorine Wiersma is er eentje om niet te missen. 

 

Niet eerder liet Dorine zo begeesterd van zich horen. Met rake verbale, maar vooral muzikale klappen slaat ze vrolijk om zich heen en zet ze haar nagels in het leven van vandaag. Want er valt een hoop te katten. 

 

Bijvoorbeeld op mensen met een vermeende glutenallergie, op brutale senioren die denken dat de hele wereld om hen draait, en op de vele BN'ers waarvan niemand weet waarom ze BN'er zijn geworden.  

Zoals we van Dorine mogen verwachten, zit ook deze voorstelling weer vol met virtuoze gitaarliedjes in muziekstijlen uit alle windrichtingen gecombineerd met vakkundig geschreven teksten in de traditie van Kees Torn, Ivo de Wijs en Drs. P. 

Dorine werd bekend met haar, met de Annie M.G.Schmidtprijs bekroonde lied 'Stoute Heleen’. Het NRC Handelsblad plaatste haar vorige cabaretvoorstelling ‘D&A’ in de top 5 van beste cabaretvoorstellingen van het seizoen. De Volkskrant noemde Dorine ‘een van de beste cabaretliedjesschrijvers’ en haar gitaarspel ‘een groot genot’.

 
De pers over Gaan we katten?

"Dat beuken van Wiersma is geen armoedig kroeggebrabbel maar wordt in de vorm gegoten van uiterst vakkundig geschreven liedteksten in de categorie Drs. P, Ivo de Wijs en Kees Torn. Ook muzikaal bevindt Wiersma zich in de eredivisie." 
★★★★ Theaterkrant.nl  

“Dorine is een kwaliteitstekstschrijver. Alle liedjes die ze maakt getuigen van vakwerk, fijnzinnig taalgevoel en een heerlijk gevoel voor humor.”  

★★★★ cabaret.nl

 
De pers over haar vorige programma:

"Een van de beste cabaretliedjes-schrijvers... Wiersma's gitaarspel is een genot. Een uniek geluid in het cabaret-landschap." 

(★★★★ de Volkskrant

"Vormvaste vertelteksten met een slimme woordkeus, geestige wendingen en een hoge mate aan muzikaliteit." 

★★★★NRC Handelsblad

"Wiersma groeit uit tot een interessante cabaretière met een bijzonder muzikaal dna." 

★★★★ De Telegraaf

"Wiersma mag niet meer gemist worden. Het lijkt of ze met elk programma dat ze maakt steeds meer van haar vaardig-heden laat horen." 

★★★★ Theaterkrant.nl

 

Dorine Wiersma

op Soundcloud