top of page

Devika Partiman is sociaal ondernemer en activist. Ze is een ervaren spreker en consultant op het gebied van emancipatie, politieke verandering, vrouwen op werk, inclusie en diversiteit. 

 

Partiman is initiatiefnemer en voorzitter van stichting  Stem op een Vrouw, een stichting die zich inzet voor representatie en emancipatie van vrouwen in de politiek. De stichting is het meest bekend van hun verkiezingscampagnes, waarin ze kiezers oproepen om slim op vrouwen te stemmen. Dus niet automatisch op de eerste vrouw op de lijst, maar op vrouwen die het zonder voorkeurstemmen wellicht niet zouden halen. Op die wijze zijn sinds de oprichting van Stem op een Vrouw in 2017 al meer dan 150 vrouwen extra verkozen op politieke functies. Een historisch resultaat. Daarnaast organiseert de stichting trainingen en debatten voor vrouwelijke kandidaten.

 

In 2019 ontving Partiman voor haar verdiensten voor vrouwen de Ribbius Peletier Penning van de Provincie Noord-Holland.

 

Haar expertise vanuit het politieke en sociale veld zet ze om in waardevolle lessen en verhalen voor bedrijven en fondsen. Zij geeft onder meer lezingen, trainingen, is dagvoorzitter en inspirator. Tevens is ze actief als consultant op het gebied van inclusie en diversiteit.

 

Naast haar werk bij Stem op een Vrouw is Partiman bestuurslid Nederland Wordt Beter, een stichting die zich inzet voor educatie over het koloniale- en slavernijverleden van Nederland. Een terugkerend thema in haar werk is het identificeren van verbeterpunten in onze democratie en openbare ruimte, en hiervoor praktische oplossingen zoeken. In 2018 gaf ze over haar werk een TedTalk bij TEDxVienna.

 

Eerdere opdrachtgevers zijn onder meer: Yoast, Sogeti, Stichting Democratie en Media, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Atria, Els Borst Netwerk, GroenLinks Amsterdam en Pakhuis de Zwijger.

bottom of page